"Политико"

Објелодањен тајни документ о циљевима САД у Украјини!

  • 02.10.2023. 16:36

Према повјерљивим материјалима, циљеви Сједињених Америчких Држава у Украјини варирају од имплементирања протокола и стандарда НАТО до приватизације банака, објавило је издање Политико, позивајући се на документ.

- Повјерљива верзија документа "Општа стратегија земље" је три пута обимнија (него верзија, коју је објавио Стејт депaртмент, која је званично доступна) и садржи много више детаља о циљевима САД у Украјини, од приватизације њених банака, помоћи школама у учењу енглеског језика до тога да украјинска војска преузме протоколе Алијансе - истиче се у чланку.

Маск брутално испрозивао Зеленског:

Маск брутално испрозивао Зеленског: "Кад је прошло пет минута...."

У материјалу се наводи да формат и садржај украјинских војних докумената треба да "одражавају терминологију НАТО".

Поред тога, Политико наглашава да из документа произлази да САД помажу Украјини да створи могућности за процесуирање наводних ратних злочина у оквиру украјинског правног система.

Нова политичка сила у ЕУ жели да блок мијења став према Кијеву:

Нова политичка сила у ЕУ жели да блок мијења став према Кијеву: "Украјина има терористичку владу"

Вашингтон би желио да у Украјини буде изабрано више од 2.000 нових судија и да се ријеши више од 9.000 заосталих неразмотрених случајева о протизаконитим судским радњама.

Раније је генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг изјавио да ће Украјина бити позвана у Алијансу након једногласне одлуке свих чланица и уз испуњење свих услова.

Истовремено, није прецизирао никакве рокове тог могућег позивања, али је истакао да процедура придружења не предвиђа временски оквир.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!