Grčka

Obrt u slučaju djevojčice koja je umrla nakon obroka: Alergija nije uzrok?

  • Извор: Курир
  • 15.07.2023. 08:45

Rezultati forenzičkog ispitivanja o uzroku iznenadne smrti djevojčice (16) na Halkidikiju pokazuju da nije alergijska reakcija na hranu, već aspiracija želučanog sadržaja.

Osim toga, rezultati laboratorijskih testova se još uvijek čekaju i oni bi trebalo da dodatno rasvijetle okolnosti smrti mlade djevojke iz Oreokastra, piše "Protothema".

Prema riječima majke nesrećne tinejdžerke, ona je bila u Haniotiju sa prijateljima na odmoru. U utorak uveče su izašli da se zabave, a onda su u ranim jutarnjim satima u srijedu otišli da jedu u lokalni restoran brzne hrane.

Porodica tvrdi da je djevojčica bila netolerantna na laktozu i alergična na mliječne proizvode, kao i da je djevojčica doživjela alergijski šok nedugo pošto je pojela hot dog.


Djevojčica pojela hranu u restoranu - srušila se i umrla

Djevojčica pojela hranu u restoranu - srušila se i umrla

Jedan od njenih prijatelja odmah je otrčao do sobe u kojoj su odsjeli kako bi joj donio lijek, dok su u isto vrijeme pozvali i Hitnu pomoć.

Međutim, kako kaže majka žrtve, pomoć je stigla poslije 45 minuta, kada je bilo prekasno.

"Iz prvih dokaza izgleda da je moja djevojčica doživjela alergijski šok i da je preminula. Bila je najljepše dijete i umrla je sa samo 16 godina bez pomoći. U Domu zdravlja su dva puta pokušavali da je vrate, ali nisu uspjeli", rekla je očajna majka.

Šta kaže vlasnik radnje?

U međuvremenu, vlasnik radnje koju je djevojčica sa prijateljima posjetila u ranim jutarnjim časovima u srijedu gdje su i jeli, kaže za "Protothemu" da ona nije ni pomenula dok je naručivala hranu da ima alergiju na bilo koji konkretan sastojak, a tvrdi i da nije preminula ispred njegovog lokala.


Dječak nakon kupanja na bazenu ostao nepokretan i izgubio govor

Dječak nakon kupanja na bazenu ostao nepokretan i izgubio govor

"Šire se laži da je dijete umrlo u našem lokalu. Saznali smo za to pošto je djevojčica otišla na piće i srušila se dva kilometra od nas, ispred jednog restorana i poslije nekog vremena. Ona nije pitala kelnera koji je uzeo narudžbinu nikakvo konkretno pitanje o hrani, kaže moj zaposleni. Da nas je obavijestio o tome da je alergična, pregledali bismo sve etikete proizvoda", naglašava on.

Dodaje i da je djevojčica naručila i jela hot dog bez senfa i ponavlja da nijednom nije pomenula da je alergična na bilo koji proizvod.


Пратите нас и путем Вибера

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок