Poljska

Oglasila se porodica djevojke koja tvrdi da je nestala Medlin Meken

  • Извор: Курир
  • 24.02.2023. 17:02

Porodica djevojke iz Poljske, koja je ubijeđena da je nestala Medlin Meken iz Velike Britanije, rekla je da je "razorena" zbog trenutne situacije.

Džulija Vendel (21) iz Poljske napravila je haos na društvenim mrežama nakon što je otvorila nalog na Instagramu @iammadeleinemccann (ja sam Medlin Meken).

Ona tvrdi da ima "dokaze" koji potkrepljuju njene tvrdnje da je nestala britanska djevojčica.

Medlin je nestala iz porodičnog apartmana tokom odmora u Portugalu 2007. godine. Uprkos nekoliko policijskih istraga, poznato je malo informacija o tome šta se desilo djevojčici nakon otmice.

Policija vjeruje da je Medlin ubijena i optužila je njemačkog pedofila Kristijana Bruknera (47) za njeno ubistvo.

Džulija je objavila "dokaze" uključujući i mrlju u oku i pjegicu na nozi na istom mjestu kao i Medlin, prenosi "Mirror".

Poljska organizacija "Missing Years Ago" objavila je saopštenje u ime Džulijine porodice.

Oni tvrde da imaju "sjećanja" i fotografije koje diskredituju Džulijine tvrdnje.

Njihovi sopstveni dokazi pokazuju da je "očigledno da je Džulija njihova kćerka, unuka, sestra, nećaka, rođaka i polunećaka".

"Za nas kao porodicu očigledno je da je Džulija naša kćerka, unuka, sestra, nećaka, rođaka i polunećaka. Imamo sjećanja, imamo fotografije. Džulija takođe ima ove fotografije jer ih je uzela iz porodičnog doma sa izvodom iz matične knjige rođenih, kao i brojne otpuste iz bolnice", rekla je porodica u saopštenju.

Dodali su da su se uvijek trudili da razumiju sve situacije koje su se dešavale sa Džulijom.

"Prijetnje na našu adresu od Džulije, njene laži i manipulacije, aktivnosti na internetu. Sve smo to vidjeli i pokušali da spriječimo, da objasnimo, tražili smo da prestane. Uvijek smo se trudli da joj pomognemo da stane na noge. Džulija je punoljetna već nekoliko godina. Iselila se iz kuće. Nekada je htjela da bude pjevačica, model. Uvijek je željela da bude popularna. Sada je dobila milion pratilaca", dodala je porodica u saopštenju.

Porodica Poljakinje istakla je da je "očigledno da Džulija nije Medi".

"Razoreni smo trenutnom situacijom", dodali su.

Nakon što je Džulijina objava postala viralna, izvor blizak roditeljima Medlin Meken, Kejtu i Geriju, pozvao je Poljakinju da uradi DNK test jer su "voljni da pogledaju sve potencijalne informacije".

Međutim, juče je privatni detektiv Fransisko Marko - koji je vodio lov na Medi nakon njenog nestanka - rekao da je izvršio analizu koja isključuje mogućnost da je Džulija nestala djevojčica.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.