Због рата у Гази

Огласили се из ЕУ: Суочавамо се с огромним ризиком од терористичких напада

  • 05.12.2023. 12:48

Европска унија тренутно је суочена са повећаним ризиком од тероризма због рата у Гази, рекла је данас европска комесарка за унутрашње послове Илва Џохансон.

"Са ратом између Израела и Хамаса и поларизацијом коју он узрокује у нашем друштву, са надолазећом сезоном празника, постоји огромни ризик од терористичких напада у Европској унији", рекла је Џохансонова уочи састанка министара унутрашњих послова ЕУ у Бриселу.

Израел планира потопити систем Хамасових тунела у Гази водом из Средоземног мора?

Израел планира потопити систем Хамасових тунела у Гази водом из Средоземног мора?

У суботу у Паризу убијен њемачки туриста

Она се осврнула на напад ножем у суботу у Паризу у којем је један њемачки туриста убијен, а двије особе су повријеђене, као и на претходне нападе. Џохансонова је најавила да ће "ставити на располагање додатних 30 милиона евра за заштиту, на примјер, сакралних објеката".

Објављен снимак нападача из Париза

Објављен снимак нападача из Париза

Министри ЕУ требало би да разговарају о сигурности у блоку у свјетлу ратова на Блиском истоку и у Украјини. Расправа о шенгенском подручју и напредак у реформи политике о азилу и миграцијама такође су на дневном реду.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.