Мађарска

Огласио се Орбан након што је напустио преговоре о кандидатури Украјине

  • Извор: Агенције
  • 14.12.2023. 22:37

Мађарски премијер Виктор Орбан напустио је просторију кад су лидери земаља чланица Европске уније доносили одлуку о отварању приступних преговора с Украјином, потврдило је троје европских дипломата за "Гардијан".

Убрзо се путем друштвених мрежа огласио и сам Орбан те поновио како Украјина није спремна за почетак приступних преговора.

"Били смо за преговарачким столом готово осам сати овдје у Бриселу на самиту. Водимо велику расправу о чланству Украјине у ЕУ. Став Мађарске је јасан: Украјина није спремна да започне преговоре о чланству у ЕУ. Потпуно је бесмислена, ирационална и погрешна одлука покретати преговоре с Украјином у овим околностима", рекао је. 


Орбан напустио дворану приликом гласања о Украјини

Орбан напустио дворану приликом гласања о Украјини

"Мађарска неће промијенити свој став. Са друге стране, 26 других земаља инсистирало је да се ова одлука донесе. Стога је Мађарска одлучила да тих 26 земаља крене својим путем. Мађарска не жели имати удио у овој лошој одлуци и због тога Мађарска данас није учествовала у одлуци", додао је. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.