Словачка

Огласио се син нападача на Роберта Фица

  • Извор: Агенције
  • 15.05.2024. 18:06

Премијер Словачке Роберт Фицо рањен је данас у покушају атентата у граду Хандлови, поред Братиславе.

Фицо је у тешком стању превезен у болницу и љекари се боре за његов живот. Нападач је ухапшен, а поједини медији наводе да је ријеч о познатом писцу (71) из Словачке.

На интернету су се појавиле тврдње свједока да је прво викнуо на Роберта Фица, који му је потом пришао да се рукује. Затим је пуцао, а полиција га је одмах привела. Тренутно је у притвору, а случај је преузела Национална криминалистичка агенција.


Ко је Роберт Фицо

Ко је Роберт Фицо

Како се наводи, поједини медији су контактирали сина осумњиченог стријелца, који је рекао да је шокиран је ситуацијом. Он је потврдио да је отац имао пиштољ у легалном посједу.

"Апсолутно немам појма шта је отац намјеравао, шта је планирао, зашто се то догодило", рекао је он.

На питање да ли његов отац гаји однос мржње према Фицу, он је одговорио:

"Рећи ћу вам – није гласао за њега. То је све што могу да кажем о томе".


Незванично: Ово је атентатор на Роберта Фица?

Незванично: Ово је атентатор на Роберта Фица?

Човјек је негирао да је његов отац икада отворено поменуо напад или убиство политичара. Он је такође негирао да је 71-годишњи мушкарац психијатријски пацијент.

"Можда је дошло до кратког споја, не знам. Он је насилнији, али не да би завршио на психијатрији или сличним стварима", рекао је син.

Осумњичени је, како се наводи, објавио неколико збирки поезије. У 2016, наводно је радио за приватну службу обезбјеђења. Тада је, како се тврди, и сам био жртва напада у тржном центру у Левицама. У раним вечерњим сатима, млађи мушкарац је ушао у продавницу, очигледно под дејством наркотика, и напао га.


Појавио се снимак тренутка напада на Фица: Испаљено 5 хитаца

Појавио се снимак тренутка напада на Фица: Испаљено 5 хитаца


Пратите нас и путем Вибера