Џереми Лоренс

Огласио се УН: Шта ће бити ако Израел поплави Хамасове тунеле?

  • 14.12.2023. 19:04

Плављење Хамасових подземних тунела у Појасу Газе морском водом, које врши Израел, може имати дугорочне хуманитарне посљедице, изјавио је "Спутњику" портпарол Савјета УН за људска права /УНХРЦ/ Џереми Лоренс.

Он је рекао да свака војна операција мора да се спроводи у складу са међународним правом.

"Плашимо се бројних негативних утицаја на људска права, неких дугорочних, због испумпавања великих количина слане воде под земљом", рекао је Лоренс.

Портпарол је додао да сваки војни напад "мора бити оправдан војном нуждом, предострожношћу и пропорционалношћу" и да не би требало да изазове превелику штету и штету цивилима или цивилним објектима.

"Волстрит џурнал" раније је објавио, позивајући се на америчке званичнике, да је израелска војска почела да пумпа морску воду у огромну мрежу тунела које користи Хамас у Појасу Газе.

Хуманитарни координатор УН за окупирану палестинску територију Лин Хејстингс изјавила је јуче да постоји опасност од урушавања зграда и путева због повећаног притиска и убацивања морске воде у Газу, уколико буде потврђена информација о плављењу тунела.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм