Предсједник Бјелорусије тврди

Око 32.000 војника НАТО размјештено код руске и бјелоруске границе

  • Извор: СРНА
  • 20.02.2024. 12:05

Око 32.000 војника НАТО-а, као и више од 1.000 оклопних возила, те 235 авиона и хеликоптера, размјештено је близу граница Русије и Бјелорусије, изјавио је бјелоруски предсједник Александар Лукашенко.

Он је на састанку са руководством државних органа система за очување националне безбједности у Минску рекао да ситуација није мирнија у Европи, што важи и за подручје близу граница.

"У непосредној близини Бјелорусије и Русије, у оквиру операција Алијансе у Европи, стационирано је око 32.000 војника контигената удружених оружаних снага НАТО-а и САД. Тамо је више од 1.000 оклопних возила, око 160 артиљеријских система и минобацача, као и 235 авиона и хеликоптера", навео је Лукашенко.

Лукашенко је раније током говора упозорио да ће БиХ, Србија, Молдавија и Грузија бити увучене у НАТО, те да ће то бити слично сценарију ситуације у Украјини.

Лукашенко: Србију и БиХ ће увлачити у НАТО – по украјинском сценарију

Лукашенко: Србију и БиХ ће увлачити у НАТО – по украјинском сценарију



Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм