Премијер Мађарске

Орбан: Европа се спрема за рат са Русијом

 • 24.05.2024. 08:53

Изјаве западних политичара и писање тамошњих медија указују да се Европа спрема за рат с Русијом, рекао је премијер Мађарске Виктор Орбан за радио "Кошут".

"Прије два свјетска рата, медији су се доста дуго припремали за почетак, мислим да је оно што се данас дешава у Бриселу и Вашингтону нека врста припреме јавног мњења за могући директан сукоб. Можемо да кажемо да су у току припреме за улазак Европе у рат", прецизирао је Орбан, а преноси РТ Балкан.

Додао је да не сматра вјероватним да ће Русија напасти неку земљу НАТО-а и оцјењује да је прича о наводној "руској пријетњи" само западни маневар за припрему за рат.

Директор ФСБ-а: Војни обавјештајци Украјине умијешани у терористички напад у Крокусу

Директор ФСБ-а: Војни обавјештајци Украјине умијешани у терористички напад у Крокусу

"Вјероватноћа да ће неко – не говоримо само о Русији, већ о било коме – данас одлучити да нападне неку НАТО земљу је изузетно мала. НАТО је одбрамбени савез и неће толерисати војне акције које нарушавају суверенитет било које земље НАТО-а", рекао је Орбан.

Влада Мађарске преиспитује своју улогу у НАТО, с обзиром да не жели да учествује у њеној војној мисији у Украјини, рекао је Орбан.

Не откривајући детаље, Обран је рекао да радне групе у сједишту НАТО-а у Бриселу сада проучавају како Алијанса може да учествује у сукобу у Украјини.

Орбан је указао и да за мировно рјешење сукоба у Украјини не би били довољни преговори Москве и Кијева, већ да би истовремено требало да се воде и преговори између Русије и САД.

Откривено: Шта је све НАТО допремио у Украјину?

Откривено: Шта је све НАТО допремио у Украјину?

Подсјетимо, спољна обавјештајна службе Руске Федерације је недавно указала да атентат на премијера Словачке Роберта Фица показује да глобалистичко тоталитарно-либералне елите, с обзиром да не успевају да одрже своју хегемонију "цивилизованим методама", прелазе на отворени политички терор против својих противника.

Нарочито им сметају премијер Мађарске Виктор Орбан и предсједник Србије Александар Вучић, наводи се у саопштењу руске службе.

Говорећи о предстојећим изборима за европски парламент, Орбан је рекао да би желио да они буду нови почетак за Европу, који ће прекинути утицај САД и вратити Европу Европљанима.

Пратите нас и путем Вибера

 • 20:00 Лутрија РС, Лото

  Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

 • 20:10 Емисија: Прича се

  '''Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

 • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

  ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 22:35 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

  ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.