Мађарски премијер

Орбан: Европска унија је Сорошев заробљеник

  • Извор: РТ Балкан
  • 22.03.2024. 13:23

Већина Европљана је заинтересована за мирно рјешење сукоба у Украјини, али су организације америчког милијардера Џорџа Сороша блиско интегрисане у европске институције, тако да Брисел не може да почне да води политику фокусирану на мир, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан.

"Европски лидери сматрају да европско јавно мњење више подржава странке које се залажу за мир, а мање оне проратне. Иницијатива за мир у Европи пропада јер је Брисел заправо заробљеник мреже Џорџа Сороша. Сорошева мрежа је интегрисана у европске институције", рекао је Орбан на Радију Кошут.

Према његовим ријечима, људи из Сорошеве империје, коју је градио 30 година, не само да могу да утичу на јавно мњење, већ имају "толико јаку преговарачку позицију да дио новца за њихове потребе могу да узму из бриселске касе".

"Они (Сорошеви људи) су у Европској комисији и Европском парламенту, а неколико премијера је именовао Сорош", додао је Орбан.

Мађарски премијер је напоменуо да ће Европљани моћи да изнесу своје оцјене о активностима "проратних политичара" на изборима за Европски парламент. Мађарске власти, са друге стране, редовно испитују јавно мњење о важним питањима. 

Тако се, према посљедњем истраживању, 86 одсто Мађара противило слању западних трупа у Украјину, подсјетио је Орбан.

Мађарски премијер је у мају 2022. рекао да су произвођачи оружја, ратни профитери и велике западне економске клике, укључујући Сороша, који желе да добију приступ руским природним ресурсима, заинтересоване за наставак сукоба у Украјини.

Орбан је раније рекао да му се чини да иза неких одлука Брисела не стоје интереси Европе, већ Сједињених Држава и напоменуо да би избори за Европски парламент на љето могли лако да промјене састав европских лидера који не служе интересима својих бирача.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.