Premijer Mađarske

Orban: Samo je u bajci moguće da Rusija bude pobijeđena

  • Извор: Агенције
  • 05.05.2023. 19:40

Samo je u bajci moguće da Rusija bude pobijeđena i da se pomiri sa porazom, a u konfliktu u Ukrajini neće biti pobjednika već samo gubitnika, izjavio je premijer Mađarske Viktor Orban.

"Nisam toliko maštovit da shvatim da neko može da pobijedi nuklearnu zemlju. Zar misle da će Rusi skrštenih ruku gledati kako ih pobjeđuju, ruše im politički sistem, ubijaju predsjednika i dronovima napadaju Crveni trg i da se vjeruje da će ćutke to gledati i da će se pomiriti sa vojnim porazom. Tako nešto mogu samo oni koji su i dalje na nivou djece. To se samo događa u bajci dok se u realnosti to ne dešava", rekao je Orbanu u intervjuu radiju "Košut".

Dodao je da je Mađarska još na početku rata smatrala da će teško u ovom ratu biti pobjednika već samo gubitnika.

Premijer Mađarske je objasnio da sa jedne strane NATO Ukrajinu snabdijeva novcem i oružjem i da samo od Zapada i Amerike zavisi koliko novca će izdvojiti i koliko dugo su spremni da ga troše.

Dodao je da je veoma teško pobijediti moderne zapadne sisteme naoružanja i skoro neograničeno finansiranje iz američkog budžeta.

"Rusija sa druge strane ima mnogo više stanovništva, veća je vojska, veća tradicija proizvodnje oružja, a takođe ima i najveći nuklearni arsenal na svijetu", naglasio je Orban.

Ranije je pres služba Kremlja saopštila da je tokom noći 3. marta Ukrajina pokušala da bespilotnom letjelicom izvede napad na rezidenciju ruskog predsjednika Vladimira Putina u Kremlju.

Dvije letjelice su onesposobljene. U napadu nije bilo žrtava niti materijalne štete. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov kasnije je izjavio da predsjednik Rusije u tom trenutku nije bio u Kremlju.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.