Velika Britanija

Osuđen zbog pokušaja ubistva djevojke: Osvojila na lutriji 6 miliona €, izbo je nožem iz ljubomore

  • 06.12.2021.18:29

Stiven Gibs iz Velike Britanije osuđen je na 18 godina zatvora zbog pokušaja ubistva svoje partnerke, inače dobitnice 5,5 miliona funti na lutriji. On je navodno djevojci nanio teške povrede nožem u predjelu lica.

Stiven Gibs (45) je prvobitno negirao da je pokušao da ubije svoju djevojku Emu Braun (49) u njihovoj luksuznoj kući tokom karantina, ali je u međuvremenu promijenio iskaz.

On je prethodno bio osuđen na šest godina zatvora jer je šest puta ubo nožem 11- godišnjeg sina svoje bivše partnerke.

Prvog dana suđenja tužilac Ijan Benet je rekao da su Stiven i Ema u vezi bili od 2010. godine.

- Njihov odnos se promijenio kada je ona dobila premiju na lutriji 2017. godine, tada je osvojila veliku svotu novca - rekao je Benet.

Ema je prema riječima tužioca rekla de je imala želju da putuje svetom, ali Stiven to nije želio.

Sumnjao je da ga vara

- Ostala je uskraćena za svoju najveću želju, to je moralo da izazove probleme u njihovom odnosu. Stiven je postao paranoičan i mislio je da je Ema u vezi sa njihovim podstanarom, a jednom prilikom je i njemu prijetio da će mu prerezati vrat - rekao je tužilac.

Te večeri kada se incident dogodio Ema je otišla do svoje čistačice da joj uruči pokon za rođendan. Stiven je navodno optužio da je otišla da se vidi sa stanarom. Ema više nije mogla da izdrži konstantne optužbe i rekla mu je da je njihov odnos pri kraju. Stiven je tada izgubio kontrolu i odgurnouo ju je jako o zid.

Ema je na suđenju ispričala da ju je bivši partner gušio, istjerao iz kuće, a zatim se vratio sa velikim kuhinjiskim nožem. Prvo je prijetio da će sebi prerezati vrat, a zatim je tim nožem nju izbo sedam puta u predjelu lica i glave.

Nju je kasnije u lokvi krvi pronašao komšija koji je odmah pozvao Hitnu pomoć. Ema je zadobila višestruke posjekotine po licu, prelom ruke i više modrica po tijelu. Djelimično je izgubila vid i ima ograničene osjećaje na licu.

Gibs je nakon što joj je nanio povrede sjeo u automobil, a zatim je pozvao prijatelja i rekao mu da je saznao da ga Ema vara, da je izgubio kontrolu i da ju je ubo nožem u lice.

On je takođe rekao da je popio dosta tableta za smirenje, da se osjeća pospano i da misli da ju je ubio, prenosi Mirror.

Ema je sudiji ispričala da Stiven nikada ranije nije bio nasilan i da je nakon napada izgubila samopouzdanje.

- Bili smo godinama zajedno. Ne mogu da vjerujem da je uspio da me prevari, nisam mislila da će ikada uraditi tako nešto, više nikome ne mogu da vjerujem - rekla je Ema.

Sudija je Gibsa osudio na 18 godina zatvora jer ne samo što je živeo u kući žrtve kojoj je nanio teške povrede, već je i nakon napada samo sjeo u automobil i otišao, umjesto da joj pruži pomoć.

- Moramno da uzmemo u obzir i prethodne prestupe, jasno je da ovaj čovjek predstavlja opasnost - rekao je sudija.