Šokantno ubistvo u Parizu

Osumnjičena za ubistvo male Lole znala šta radi? Stiglo psihijatrijsko vještačenje

  • Извор: Телеграф
  • 30.12.2022. 17:25

Dabija B. (24), koja se sumnjiči da je 14. oktobra ubila 12-godišnju Lolu Davijet u Parizu, te da je njeno tijelo spakovala u sanduk, u trenutku ubistva je izgleda bila uračunljiva. Tako bar govori izvještaj psihijatrijskog vještačenja osumnjičene.

Prema pisanju francuskih medija, psihijatar, koji je bio zadužen za vještačenje procijenio je da osumnjičena nije patila od psihičkih ili neuropsihičkih poremećaja, koji bi je učinili neuračunljivom.

Dva izvora potvrdila su za AFP šta piše u ekspertizi. U slučaju da osumnjičena nije bila sklona rasuđivanju mogla se proglasiti krivična neodgovornost, što bi spriječilo održavanje glavnog pretresa. U slučaju malverzacije, osumnjičeni se smatra podložnim krivičnoj sankciji, ali mu kazna može biti smanjena.

Podsjetimo, Lola Davijet je mučena, silovana i brutalno ubijena 14. oktobra. Djevojčica se kobnog dana nije vratila kući iz škole, a kamere su snimile kako u 15.15 časova ulazi u svoju zgradu u Parizu, a za njom nepoznata žena.

Nažalost, djevojčica do stana nikad nije stigla, a osam sati kasnije, njeno tijelo sa tragovima mučenja pronađeno je u sanduku nedaleko od zgrade.

Obdukcija je otkrila da je umrla od posljedica gušenja, da je seksualno zlostavljana, a pronađene su i brojne povrede po tijelu i vratu, među kojima i povrede na stopalima, gdje su bili su utisnuti brojevi "0" i "1".

Motiv za ovaj svirepi zločin i dalje nije otkriven.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм