Htio da bude sam u stanu

Otac namjerno ostavio bebu u kolima da umre na vrućini

  • Извор: Телеграф
  • 07.09.2022. 07:56

Otac tinejdžer iz Klivlenda optužen je za ubistvo nakon što je priznao da je namjerno ostavio svog maloljetnog sina da umre u automobilu na vrućini.

Lendon Perot (19) je u četvrtak odveo svog jednogodišnjeg sina koji nije davao znake života u  bolnicu u Klivlendu u Ohaju, gdje je ljekarima rekao da je svog sina ostavio samog na trenutak kako bi otišao do toaleta.

Pokušaji da se dijete oživi bili su neuspješni, a policija je kasnije postala sumnjičava jer je rekao nekoliko nelogičnosti.

Na kraju je priznao da je namjerno ostavio dijete u vrelom autu nakon što je policija na snimcima sa nadzornih kamera vidjela da je on sina ostavio u kolima u 8.30 ujutru i vratio se tek u 13.50, tačnije poslije pet sati.

Dok je dijete sjedilo vezano u autu, temperatura je dostigla 30 stepeni celzijusa, a policija kaže da je unutrašnja temperatura automobila vjerovatno bila oko 54 stepena.

"Bilo je teško da gledamo na kameri kako dijete umire pred našim očima", rekao je policijski inspektor.

Otac se vratio do auta kada je trebalo da krene po ženu s posla. Inspektori vjeruju da je dijete ostavljeno u automobilu da bi njegov otac ostao sam u stanu tokom dana, piše Metro news.

Izgleda da se nije radilo o zaboravljanju djeteta, već o namjernom činu kako mu dijete ne bi smetalo dok je u kući – rekao je šef policije.

Lendon je optužen za ubistvo, ugrožavanje djece i ubistvo iz nehata, prenosi Telegraf.

Ovaj 19-godišnji tata je takođe rekao policiji da je bio svjestan šta može da se desi kada se dijete ostavi u vrelom automobilu.

Тагови: