Велика Британија

Отишла доктору због бола у уху, преминула неколико дана касније

  • Извор: Агенције
  • 21.09.2023. 18:35

Наташа Хјуит из британског града Шефилд почела се осјећати лоше, након чега су јој дали антибиотике и лијекове против болова због сумње на инфекцију уха, али два дана касније хитно је пребачена у болницу гдје јој је дијагностикован крвни угрушак због којег је недуго након тога преминула.

Како пише "Сан", Наташа се први пут пожалила на болове 11. децембра прошле године када су се болови ширили из леђа у главу и лијево ухо.

Попила је лијек против болова након којег се осјећала боље па је отишла са супругом Ником и њиховим сином Харијем у божићну куповину.

Харију су куповали његов први пар ципела након чега се Наташи почело погоршавати стање. Осјетила је јаку главобољу, налик мигрени и покушавала устати, али имала је јаку вртоглавицу.


Ови популарни производи могу садржати отровне материје

Ови популарни производи могу садржати отровне материје

Сљедећу сриједу отишла је на љекарски преглед на којем се посумњало на инфекцију уха те су јој прописали антибиотике и лијекове против болова.

Али, два дана касније хитно је пребачена у болницу гдје јој је дијагностикован велики крвни угрушак назван тромбоза церебралног венског синуса који се догађа када се крвни угрушак формира у венским синусима мозга те спречава истицање крви из мозга.

Симптоми могу бити главобоља, замагљен вид, несвјестица, па чак и губитак контроле над кретањем дијелова тијела и напади.

Наташу су пребацили на операцију мозга, 17. децембра, али преминула је два дана касније.

"Све је изгледало савршено. Заправо смо покушавали добити још једно дијете. Међутим, све се промијенило када се Наташа прошлог децембра почела жалити да се лоше осјећа. Посљедњи пут кад сам видио да је Наташа отворила очи, било је кад су је пребацили. Надали смо се и молили да ће се извући, али нажалост није", рекао је супруг Ник након њене смрти те наставио:

"Морали смо провести посљедње тренутке заједно. Било је апсолутно ужасно осјетити да јој се рука охладила и да јој се боја лица промијенила, не бих то никоме пожелио. Наташа је била прекрасна душа, није било лошег у њој, само љубазна и брижна особа", рекао је Ник.


Украден тенк, полиција га пронашла на отпаду

Украден тенк, полиција га пронашла на отпаду

Ник је описао тренутак када је Наташу погодила болест.

"Потражила је љекарски савјет, али није се чинило да се поправља, заправо је изгледало да јој је све горе. Наташа није могла пазити на Харија и осјећао сам се немоћно да јој помогнем. Дошло је до тачке када сам мислио да је доста и да мора ићи у болницу. Није могла устати, повраћала је, говор јој је био збркан. Није могла чак ни задржати воду", рекао је Ник те описао тренутак који га је погодио.

"Након што сам стигао у болницу одвели су ме у малу собу и понудили ми топли напитак. Тада сам схватио колико је озбиљно. Сједио сам покрај њеног кревета и разговарао с њом док није реаговала. Држао сам је за руку и плакао говорећи 'Тако ми је жао'", присјетио се Ник.

Медицински немар

Прије Харијевог рођења, Наташа и Ник имали су чак 11 спонтаних побачаја.

Наташи је дијагностикован крвни угрушак у постељици у 25. недјељи трудноће, а доктори су одлучили да Харија породе 14 седмица прије времена.

Мјесец дана касније, Наташа је такођер била на болничком лијечењу због крвног угрушка на плућима, а Хари је провео 18 седмица на неонаталној интензивној њези.

Ник је због медицинског немара затражио од адвоката да истраже Наташину смрт.

"Мислили смо да није суђено, али онда смо изненада сазнали да је Наташа родила. Били смо пресретни. Кад се Хари родио, било је јако тешких и емотивних тренутака, али показао је невјероватну борбу. Били смо тако узбуђени што смо га довели кући да заједно започнемо живот као породица. Хари је невјероватно напредовао и развијао се. Имали бисмо породични дан сваке седмице када бисмо ишли на пливање, у парк или у дугу шетњу", рекао је Ник.


Бањалуком хара стомачни вирус

Бањалуком хара стомачни вирус

Истрага о Наташиној смрти требала би трајати три дана, а одржаће се ове седмице.

"Иако ништа не може вратити Наташу, истрага је велика прекретница у могућности да им се дају одговори које заслужују. Крвни угрушци могу бити невјероватно озбиљни и потребно их је брзо лијечити. Ако се тиоком истраге открију било какви проблеми у њези коју је Наташа примала, од виталне је важности научити лекције побољшати сигурност пацијената", рекла је Роси Чарлтон, специјализовани адвокат за медицински немар у Ирвин Мичелу која заступа Ника.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм