Послије 24-часовног дежурства

Отишла са посла 28 минута раније, па јој уручен отказ: Сад добила 800.000 марака отпремнине!

  • 25.01.2024. 09:38

Докторка Франциска Шлосер добила је отказ јер су њене колеге пријавиле да је напустила болницу 28 минута раније, а послије 24-часовног дежурства, преноси Фениx магазин.

Она је тужила бившег послодавца, здравствену установу у Хамбургу гдје је радила 23 године, и на крају добила 400.000 евра отпремнине.

“Нисам могла да дозволим да оптужба стоји. Ништа лоше нисам урадила”, тврдила је Шлосерова, изражавајући сумњу да су разлози за отказ друге природе.

Докторку је подржало највеће медицинско удружење у Њемачкој (Марбургер Бунд), чија је директорка Катарина вон дер Хајд уједно и њена правна заступница.

"Ванредни отказ није уручен благовремено", истакла је она.

Шеф болнице, Филип Ветенгел, није желио да се правни поступак продубљује.

“Речено ми је да сте отишли раније. Изјава свједока ми је вјеродостојна. Али, не знам како је било и желим да завршим с овим”, казао је пред судом.

Суд је одлучио да су оптужбе неосноване, па су повучене. Шлосерова је добила позамашну отпремнину, уз договор да напусти болницу 31. јануара.

“Велики терет ми је пао са срца. Мало ћу се смирити, одахнути и потражити нови посао”, изјавила је у интервјуу за РТЛ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином