Блиски исток

Откривен један од наводних израелских планова за освету Ирану

  • Извор: Индекс
  • 16.04.2024. 08:20

Израел је одгодио своје планове за наставак копнене офанзиве на Рафу након што је током викенда био изложен иранском ракетном нападу без преседана, наводи се у извјештајима које преносе свјетски медији.

Ваздушне снаге Израела требале су почети бацати летке на дијелове најјужнијег града Газе, али ти планови су паузирани, наводи Си Ен Ен позивајући се на израелске изворе.

У ратном кабинету Бењамина Нетанјахуа наводно је покренута жестока расправа о томе како одговорити на напад Техерана у суботу навече.


Убијен мушкарац у Лукавцу, нападач се предао

Убијен мушкарац у Лукавцу, нападач се предао

Чини се да се међу члановима не слажу око брзине и степена одговора, при чему су сви одлучни да узврате, али се не слажу око појединости.

Међу опцијама које се разматрају је напад на иранско постројење којим би се послала порука, али би се избјегло наношење жртава, према једном израелском званичнику.

Међународни притисак на израелску владу да деескалира ионако опасну ситуацију у регији такође игра улогу у одлучивању о оштрини одговора, преноси "Индекс".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм