Саопштилo италијанско ваздухопловство

Откривен могући узрок пада авиона у Торину

  • Извор: Агенције
  • 17.09.2023. 18:18

Италијанско ваздухопловство саопштило је данас да истражује да ли се птица сударила са авионом њиховог акробатског тима прије него што се летјелица у суботу током вјежбе у близини аеродрома у Торину срушила и усмртила петогодишњу дјевојчицу.

Ваздухопловство је саопштило да је узрок несреће под истрагом, али да је једна од претпоставки била да је летјелица претрпела удар птице током полијетања, преноси АП.

Авион се срушио на породични аутомобил који се затим запалио, након чега је живот изгубила петогодишња дјевојчица, а повријеђени су и њени родитељи, али нико од њих није животно угрожен.

Како се наводи, пилот је, непосредно прије удара авиона у аутомобил успио да изведе маневар катапултирања.

Ескадрила ''Фрече триколори'', главни италијански тим акробатских пилота, припремала се за аеромитинг заказан за данас, у оквиру догађаја поводом 100. годишњице италијанског ваздухопловства.

Три авиона те ескадриле су се 1988. године сударила и срушила на масу људи на земљи током аеромитинга у ваздухопловној бази Рамштајн у Немачкој, којем је присуствовало око 300.000 људи, а у тој несрећи погинула су три пилота и 67 особа на тлу, док је више стотина задобило повреде.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.