Амерички предсједник

Откривено да ли ће Бајден помиловати сина

  • Извор: Телеграф
  • 15.09.2023. 22:42

Џозеф Бајден неће помиловати свог сина Хантера, истакла је Бијела кућа у петак након што је предсједник игнорисао питање на ту тему, изашао из собе и затворио врата, преноси Дејли Мејл.

Ипак, секретарка за штампу Бијеле куће Карин Жан-Пјер касније је појаснила да предсједник неће повући такав потез - понављајући одговор који је дала у јулу када су је питали о томе.

"Одговарала сам на ово питање раније и била сам врло јасна. Рекла сам не“, рекла је на свом дневном брифингу за штампу.

Хантер Бајден се суочава са три савезне оптужбе и 25 година затвора због оптужби у вези са куповином оружја.

Предсједник је, након што је у Бијелој кући дао опаске о штрајку Уједињених радника аутомобила, наставио да излази из Рузвелтове собе док су га новинари питали да ли би искористио своја предсједничка овлашћења да помогне свом сину.

Бајден се није осврнуо на оптужбе са којима се његов син суочава.

Аустријска полиција трага за возачем који је ударио бх. држављане и побјегао

Аустријска полиција трага за возачем који је ударио бх. држављане и побјегао

"То је све што ћу рећи“, рекао је Бајден завршавајући своје излагање о штрајку. Игнорисао је узвикнуто питање "Хоће ли Хантер добити помиловање".

Жан-Пјер у петак није жељела да одговори на питање да ли је предсједник разговарао са својим сином од када су оптужбе објављене.

Хантер Бајден се у међувремену спрема за суђење. Његов адвокат је у петак тврдио да случај против Хантера неће стићи до суђења, али је одбио да каже да ли је Хантер био на дрогама када је купио пиштољ због чега су подигнуте федералне оптужбе.

Додик: Марфи је баш нервозан

Додик: Марфи је баш нервозан

Адвокат Ејб Ловел рекао је за емисију "Добро јутро Америко" на телевизији АБЦ да се Министарство правде повиновало "политичком притиску" републиканаца у Конгресу када је оптужило Хантера Бајдена за три кривична дела због лажи о зависности од кокаина када је купио оружје 2018.

У оптужбама, двије тачке оптужују Хантера Бајдена да је попунио формулар којим је назначио да није користио илегалне дроге када је купио револвер "Colt Cobra" у октобру 2018. Трећа тачка наводи да је посједовао ватрено оружје док је користио наркотик.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: