У пожару настрадало 29 особа

Откривено како се запалио клуб у Истанбулу

 • Извор: Индекс
 • 03.04.2024. 18:34

Пожар који је јуче букнуо у истанбулском ноћном клубу током реновирања, а који се проширио на стамбену зграду, вјероватно су узроковале варнице од заваривања које су запалиле запаљиви материјал, саопштили су у медији у сриједу позивајући се на званичнике из ватрогасне службе. У пожару је погинуло 29 људи, а још једна особа је тешко повријеђена.

Ватра је захватила популарни ноћни клуб Маскарада, заробивши раднике и запослене клуба. Власти су привеле девет особа на испитивање, укључујући менаџере клубова и особе задужене за радове.

Клуб, који је био затворен због реновирања током рамазана, налазио се у приземљу и подруму стамбене зграде од 16 спратова у истанбулском насељу Бешикташ на европској страни града. Лист Јени сафак, близак влади предсједника Реџепа Тајипа Ердогана, рекао је да се вјерује да су пожар изазвале искре из апарата за заваривање који је коришћен постављање звучне изолације и материјала за украшавање. Наводно је изазвала експлозију која је запалила други грађевински материјал.

Расте број погинулих у пожару у ноћном клубу

Расте број погинулих у пожару у ноћном клубу

Турски медији су цитирали неидентификоване званичнике ватрогасне службе који су потврдили да су експлозију узроковале искре од варења. Телевизија ХаберТурк саопштила је да је подручје на којем су се одвијали радови на обнови било попут "лавиринта", због чега је жртвама било тешко да пронађу излаз.

Међу жртвама су Гокан Тевлек, клупски ди-џеј, Атанур Аладаг, који је био запослен као кувар, те Акин и Јилмаз Кихри, отац и син, тим заваривача, према извјештајима турских медија. На видео снимку са мјеста догађаја види се како пламен куља са стране зграде, ватрогасци који залијевају улаз у клуб и људи који носе жртве на носилима према колима хитне помоћи.

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Центар дана

 • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.