Шпигл пише

Откривено складиште оружја Хамаса у Бугарској

  • Извор: СРНА
  • 03.04.2024. 19:28

Бугарски истражни органи открили су складиште оружја које је требало да буде употребљено за нападе на јеврејске вјерске објекте у Њемачкој, пренио је данас њемачки Шпигл.

- На југу Бугарске је у једном подземном складишту пронађено оружје и муниција које је требало да буде употријебљено за нападе Хамаса на јеврејске објекте у Њемачкој, прије свега у Берлину - наводи Шпигл позивајући се на изворе у њемачкој Служби за борбу против криминала (БКА).

Додаје се да је оружје дјелимично неупотребљиво због хрђе.

До сазнања о складишту оружја се дошло анализом мобилног телефона једног од четворице Палестинаца ухапшених у у Берлину и Холандији прошлог децембра, због сумњи да су по налогу Хамаса у Европи припремали складишта оружја намијењеног за терористичке нападе.

Сумња се да су слична складишта припремљена и у Пољској.

Њемачки и европски органи гоњења су информације о члановима милитантног крила Хамаса добили од израелских тајних служби.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм