"Dženan Čamović"

Ovo je mladić iz BiH koji je izbo policajca u Njujorku

  • 07.06.2020. 15:23

Američka policija ranila je muškarca nakon što je u Bruklinu napao policajce nožem. Radi se o 20-godišnjem Dženanu, najvjerojatnije migrantu iz BiH. Sada je izašla i snimka napada.

Njujorška policija objavila je snimku napada na policajca koji se dogodio u srijedu, a za koji je osumnjičen Dženan Čamović.

Podsjetimo, američka policija ranila je muškarca nakon što je u Bruklinu napao policajce nožem. Kako pišu američki mediji, radi se o 20-godišnjem Dženanu, najvjerojatnije migrantu iz BiH.

Policija je navela da se ne radi o slučajnosti, već o namjernom napadu na policijske službenike.

- Ranije ove sedmice, jedan od naših policajaca uboden je nožem u vrat bez upozorenja dok je štitio građane Njujorka. Ovo nije bio slučajan incident, bio je to planirani pokušaj ubistva policajca. Samo pukom srećom ovo nije imalo drastično drugačiji ishod - navela je policija.

Osumnjičeni Čamović navodno nema kriminalnu prošlost, ali jedinica za istraživanje terorizma pretpostavlja da je povezan za ISIS-om ili nekom drugom terorističkom grupom.

Čamović je teško ranjen tokom sukoba sa policijom u srijedu naveče, nakon što je nožem povrijedio policajca. U sukobu su ranjena još dvojica policajaca, pa su svi troje završili u bolnici.

Čamovićev rođak je za New York Post rekao da on nije terorist, da je odrastao u Bruklinu i da mi je engleski 'materinji jezik'.

- Nikada nije iznio bilo kakve antipolicijske stavove. Poznajem ga od rođenja, ovdje je odrastao. Potpuno je nelogično da je u pitanju terorizam. Možda je bio napadnut, možda je isprovociran. Možda je, kada se sve to događalo, vikao 'Alah', kao što bi neko od hrišćana vikao 'Bože' u očaju - kazao je rođak.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм