Пјонгјанг

Ово се никада није десило: Ким Џонг Ун 'лоше' прошао на изборима

  • Извор: 24сата.хр
  • 29.11.2023. 18:51

Преседан у Сјеверној Кореји. На тамошњим регионалним, градским и окружним изборима странка Ким Џонг Уна, Великог вође и лидера те земље, није освојила све гласове, односно није однијела стопостотну побједу. 

Тако нешто није се никада десило у историји ове земље која носи званични назив Демократска Народна Република Кореја (ДПРК). 

Ким Џонг Ун појавио је на изборима заокружио на листићу себе и своју странку, а тамошњи медији извијестили су, како је то већ обичај, да је на бирачко мјесто стигао у пратњи своје сестре, Ким Јо Јонг.

"Када је цијењени Ким Џонг Ун стигао до гласачке кабине, радници комплекса, узбуђени што га виде на свом радном мјесту, стали су бурно клицати: ‘Хура!‘", пренијели су сјевернокорејски медији. 


У БиХ увезен аутомобил вриједан више од пола милиона марака

У БиХ увезен аутомобил вриједан више од пола милиона марака

Упркос владајућем режиму, како би се осигурало демократско право, на бирачким мјестима стоје двије кутије - зелена и црвена.

У прву се убацују гласачки листићи који се слажу с јединим понуђеним избором кандидата - Кимом; док се у црвену бацају листићи оних који се не слажу.

По први пут, ове године је у другој кутији било листића који броје чак 0,09 одсто гласова бирача на регионалним изборима односно 0,13 одсто када је ријеч о градским и окружним изборима.  

Ове године изашло је и најмање бирача у историји те земље, "само" 99,63 одсто. Власт Великог вође то објашњава чињеницом како су људи "на турнејама и океанима'.

Пратите нас и путем Вибера