Objavljene fotografije

Pala raketa u Bjelorusiji, istražuje se odakle je došla

 • Izvor: Telegraf.rs
 • 29.12.2022. 13:06

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije rakete koja je navodno pala na teritoriju Bjelorusije. Nije moguće nezavisno potvrditi autentičnost fotografija.

Bjeloruska agencija Belta prenosi da je u pitanju ukrajinska raketa S-300, ali vlasti iz Kijeva još uvijek nisu komentarisali ove navode i ne postoje zvanična potvrda da je raketa došla iz Ukrajine.

Raketa je pala u regionu Brest.

Bjeloruska novinarka Hana Liubakova je na Tviteru objavila fotografiju dijelova rakete i da za sada nema potvrde o žrtvama, prenosi Gardijan.

Ruska agencija TASS takođe piše da se radi o ukrajinskoj raketi.

Belta prenosi da ministarstvo odbrane u Minsku istražuje da li je bjeloruski protivvazdušni sistem odbrane oborio raketu ili se radi o slučajnosti, kao što se u novembru desilo u Poljskoj.

Istražuje se odakle je raketa došla.

Rakete S-300 su iz sovjetske ere i koriste ih i Ukrajina i Rusija.

Da podsjetimo, raketa S-300, koja je u novembru pala u Poljskoj i ubila dvoje ljudi, izazvala je debatu oko toga da li je došla iz Rusije ili Ukrajine.

Na kraju je zaključeno da se radi o nesrećnom slučaju, piše Telegraf.

 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Energo klub

  Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće? Naš novi format ‘Energo klub’ pružiće vam relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.