Неће га подржати

Пенс окренуо леђа Трампу

  • Извор: РТС
  • 16.03.2024. 12:23

Бивши амерички потпредсједник Мајк Пенс одлучио је да не подржи свог некадашњег шефа Доналда Трампа у изборној трци. Не могу мирне савјести да подржим Трампа у овој кампањи, поручује Пенс. Са друге стране, некадашњи амерички предсједник истиче да људи у политици могу да буду врло нелојални.

Мајк Пенс је рекао да "не може мирне савјести" да подржи потенцијалног кандидата Републиканске странке Доналда Трампа.

"Доналд Трамп слиједи и артикулише агенду која је у супротности са конзервативном политиком којом смо владали током наше четири године. Зато не могу мирне савјести да подржим Трампа у овој кампањи", рекао је Пенс за Фокс њуз.

Истакао је и да ова његова изјава не би требало да буде изненађење, као и да је поносан на време када су били заједно на власти.

"Невјероватно сам поносан на резултате наше администрације. То је био конзервативни рекорд који је Америку учинио просперитетнијом и сигурнијом", додао је Пенс.

Пенс се кандидовао на унутарстраначким изборима, али је своју кандидатуру окончао у октобру прошле године.

"Током моје предсједничке кампање, јасно сам ставио до знања да постоје дубоке разлике између мене и предсједника Трампа по низу питања. И не само наше разлике у мојим уставним обавезама које сам обављао 6. јануара", нагласио је Пенс.

Поручио је и да Трампови најновији коментари о Кини и противљењу забрани Тик-тока у САД такође осликавају преокрет његовом снажном противљењу друштвеним медијима које контролишу Кинези.

Пенс је, такође, нагласио да ни у ком случају неће гласати ни за актуелног предсједника Џозефа Бајдена.

"Како ћу гласати када се завеса затвори – то остављам за себе“, рекао је Пенс.

До размимоилажења између Пенса и Трампа дошло је након изборног пораза 2020. године и упада Трампових присталица у зграду Капитола. Пенс је тада осудио тај потез.

Са друге стране, Трамп сматра да би Пенс требало да га подржи у изборној трци.

"Одабрао сам га, направио сам га потпредсједником. Али људи у политици могу бити веома нелојални", нагласио је Трамп.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.