Portparol Kremlja

Peskov demantovao priče o novoj mobilizaciji

  • Извор: Курир
  • 09.01.2023. 21:55

Isporuke oružja Zapada Ukrajini neće moći ništa da promijene, samo će povećati bol ukrajinskog naroda, poručio je portparol Kremlja

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov demantovao je danas najave o novom talasu djelimične mobilizacije, dodavši da ne treba preuveličavati značaj ovih informacija.

"Sve na ovu temu je više puta ispisano na mnogim Telegram kanalima. Nema potrebe da se njima uopšte pridaje takav značaj. Primarni izvor informacija o mobilizaciji je zvanična vlada na čelu sa predsjednikom Rusije", rekao je Peskov.

On je dodao da zapadne isporuke oružja Ukrajini neće moći ništa da promijene, kao i da to ne može da poremeti proces ostvarivanja ciljeva specijalne vojne operacije.

"Nema smisla govoriti samo o odluci Francuske. Znamo da su Evropa, Sjevernoatlantska alijansa i Sjedinjene Američke Države već upumpale desetine milijardi dolara u Ukrajinu isporukom oružja", istakao je on.

Prema njegovim riječima, sve te isporuke mogu samo da povećaju bol ukrajinskog naroda i produže njegovu patnju, ali da u suštini ne mogu ništa da riješe.

SAD su najavile najveći paket vojne pomoći Ukrajini u iznosu više od tri milijarde dolara. Konkretno, to će uključivati borbena vozila pešadije "bredli", samohodne haubice, oklopna vozila, HIMARS rakete, kao i druga sredstva i municiju.

Тагови: