Portparol Kremlja

Peskov: Moskva ne priznaje ograničenje cijena nafte

 • Izvor: Srna
 • 07.03.2023. 11:33

Rusija ne priznaje ograničenje cijene koje su uvele zapadne kompanije na rusku naftu, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je komentarisao saopštenje SAD da ograničenje "dobro funkcioniše".

"Grupa sedam (G7) postavila je ograničenje cijena nafte, ali to realno ne postoji. Mi ne priznajemo ograničenje cijena", rekao je Peskov.

On je pojasnio da su zemlje G7 postavile gornju granicu cijene ruske nafte, koja, zapravo, ne postoji ako se pogleda nivo tržišnih cijena.

Specijalni američki koordinator za globalnu infrastrukturu i energetsku bezbjednost Ejmos Hohštajn izjavio je ranije za "Sputnjik" da je prerano da se kaže da li zapadni plan za ograničenje cijene nafte u Rusiji funkcioniše, ali "da je za sada dobro".

"S jedne strane, zemlje G7 su postavile gornju granicu cijena, a sa druge strane, čini se da nema ograničenja cijena, na osnovu postojećeg nivoa cijena u aktuelnoj praksi", naglasio je Peskov.

Odgovarajući na pitanje kako se Kremlj odnosi prema izjavi SAD da ograničenje cijene ruske nafte dobro funkcioniše, Peskov je napomenuo da je Rusija preduzela sopstvene mjere.

"S druge strane, mi smo, naravno, preduzeli sopstvene mjere. Ne priznajemo bilo kakvo ograničenje cijena. Radimo tako da ovaj sistem ne šteti našim sopstvenim interesima", dodao je Peskov.

Vašington je jedan od ključnih arhitekata ograničenja cijena nafte, čiji je cilj da smanji zaradu Moskve od izvoza sirove nafte i goriva. 

Tagovi:
 • 07:00 Serija: Kolo sreće (R)

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.

 • 08:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Da li će ljubav pobijediti dugo željenu osvetu? Može li nemoguća ljubav doživjeti srećan kraj? Nova turska serija "Prevrtljivo srce" na programu ATV-a!.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Kuhinjica na otvorenom

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina