Portparol ruskog predsjednika

Peskov: Putin i Erdogan ozbiljni političari koji ne pribjegavaju populizmu

  • Извор: СРНА
  • 22.05.2023. 20:00

Šefu ruske države Vladimiru Putinu i njegovom turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu zajedničko je to što su obojica veoma ozbiljne ličnosti koje ne pribjegavaju populizmu i angažovani su na razvoju odnosa između dvije zemlje, smatra portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

"Putin i Erdogan su veoma ozbiljne političke ličnosti, sa velikim političkim iskustvom, koje izbjegavaju da koriste populističke tehnike", rekao je Peskov, dodajući da su oni "političari i državnici koji osjećaju odgovornost za svoje riječi".

On je dodao da se dva lidera bave konkretnim, suštinskim pitanjima koja se tiču obostrano korisnih bilateralnih odnosa Moskve i Ankare, što je važno za narode obje zemlje".

"Rusi imuni na zapadnu propagandu"

Erdogan je ranije rekao da je produženje ugovora o žitu za dva mjeseca postalo moguće zahvaljujući "posebnim odnosima" Turske sa predsjednikom Rusije.

Sporazum o žitu produžen je za dva mjeseca od 18. maja.

Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško rekao je za TASS da će naredna dva mjeseca biti prilika za Zapad da ispuni svoje obaveze iz sporazuma o žitu.

U vezi sa produženjem sporazuma, Moskva je izrazila nadu da će ruski uslovi biti ispoštovani. U suprotnom, ugovori se ne mogu ponovo produžiti, navodi TASS.