Портпарол Кремља

Песков: Путин је увијек отворен за ефикасан дијалог

  • Извор: Спутник Србија
  • 13.11.2023. 11:13

Руски предсједник Владимир Путин је увијек отворен за контакте, али они морају да буду ефикасни, а не због самог процеса, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков, коментаришући новинарима ријечи њемачког канцелара Олафа Шолца о његовој спремности за дијалог са Путином.

- Предсједник никада не искључује контакте, предсједник увијек говори да је отворен за различите контакте, посебно на највишем нивоу. Али предсједник је увијек био и остаје присталица ефективних контаката, не само због самог процеса, већ зарад резултата - рекао је Песков.

Слушајући њемачког канцелара, према ријечима портпарола, још увијек није примјетно да се интереси Руске Федерације узимају у обзир.

- Међутим, временом може доћи до промјене позиција низа руководилаца ЕУ - додао је портпарол Кремља.

Он је истакао и да турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган жели да разговара са руским предсједником о ситуацији у Појасу Газе.

- Разговор на високом нивоу са турском страном биће договорен у наредним сатима - рекао је Дмитриј Песков.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм