Portparol Kremlja

Peskov: Putin nije prijetio Džonsonu

 • Izvor: Srna
 • 30.01.2023.11:51

Tvrdnje britanskog premijera Borisa Džonsona da mu je predsjednik Rusije Vladimir Putin prijetio raketnim udarom tokom telefonskog razgovora nakon početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini su lažne, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je u obraćanju novinarima naglasio da ono što je Džonson rekao nije istina, odnosno da je to laž.

"Ne, to što je gospodin Džonson rekao nije istina, odnosno to je laž. Štaviše, to je ili svjesna laž, a u tom slučaju se postavlja pitanje zašto je odabrao tu verziju situacije, ili je to bilo nesvjesno i nije razumio šta mu je predsjednik Putin, zapravo, rekao. Onda to postaje pomalo zabrinjavajuće za sagovornike našeg predsjednika", istakao je Peskov.

Peskov je napomenuo da zna o čemu su razgovarali Putin i Džonson.

"Znam o čemu su razgovarali tada i zvanično ponavljam: to je laž. Nije bilo prijetnji raketnim udarima. Govoreći o izazovima za bezbjednost Rusije, predsjednik Putin je izjavio da će, ukoliko se Ukrajina učlani u NATO, potencijalno razmještanje američkih ili projektila Alijanse na naše granice značiti da bi bilo koji projektil mogao da stigne do Moskve za nekoliko minuta", objasnio je Peskov.

Džonson je ranije danas u dokumentarcu BBC-ija naveo da mu je Putin zaprijetio raketnim napadom "za koji bi bio potreban samo jedan minut".

 • 08:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Kuhinjica na otvorenom

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:10 Serija: Kolo sreće

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.