Portparol Kremlja

Peskov: Zelenski odavno nije mogući sagovornik Putina

 • Izvor: Agencije
 • 26.01.2023.10:59

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski odavno više nije mogući sagovornik ruskog lidera Vladimira Putina jer nije ispunio Minske sporazume nego se umjesto toga pripremao za sukob, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On se osvrnuo na izjavu Zelenskog koji je u intervjuu britanskoj televiziji Skaj njuz rekao da mu "nije interesantno" da se sastaje i da pregovara sa Putinom.

"Znamo sa kakvim je obećanjima Zelenski došao na mjesto predsjednika. Nije nam teško da ih se prisjetimo i da podsjetimo na njih birače koji su za njega glasali u Ukrajini. Nije riješio problem Donbasa, nije realizovao Minske sporazume, štaviše, kako se ispostavilo, nije ni namjeravao da ih ispuni, nego se pripremao za sukob. Zbog toga je, da tako kažemo, on sam odavno prestao da bude mogući sagovornik Putina“, rekao je portparol Kremlja.

Moskva je više puta isticala da je spremna za pregovore, ali ih je Kijev zakonom zabranio.

Zelenski je ranije na G20 saopštio da neće biti novih Minskih sporazuma.

Peskov je istakao da takve riječi "apsolutno potvrđuju" stav Kijeva o nespremnosti na pregovore.

 • 20:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Svakog ponedjeljka u 20 časova i 20 minuta na programu ATV-a za vas putopisna avantura sa potpisom Banjalučanina Roberta Dacešina.

 • 21:00 Emisija: Ćirilica

  Svakog ponedjeljka u 21 čas na programu ATV-a možete da pratite emisiju „Ćirilica“ urednika i voditelja Milomira Marića.

 • 23:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.