Nigerija 

Pirati oteli 10 turskih mornara

  • 16.07.2019. 15:19

Deset turskih mornara uzeti su za taoce rano jutros u akciji naoružanih pirata u blizini obale Nigerije, saopštila je kompanija za pomorski prevoz "Kadioglu denizdžilik".

U saopštenju se dodaje da je još osam mornara bezbjedno na brodu. 

Teretni brod pod turskom zastavom "Paksoj-1" napadnut je u Gvinejskom zalivu dok je plovio bez tereta iz Kameruna prema Obali Slonovače. 

"Prema inicijalnim informacijama, nema povrijeđenih niti žrtava. Nastavljaju se napori da svo naše osoblje bude bezbjedno oslobođeno", objavila je kompanija. 

Portparol vladajuće stranke AK rekao je da vlasti pažljivo prate situaciju i pozvao na bezbjedno puštanje mornara. On je odbio da saopšti više detalja. 

Otmice i piraterija radi naplate otkupnine česti su u Nigeriji i Gvinejskom zalivu. 

Međunarodni pomorski biro saopštio je prošle sedmice da je Gvinejski zaliv najopasnije područje u svijetu zbog piraterije. U ovoj oblasti dešava se 73 odsto svih otmica na moru i 92 odsto uzimanja talaca.  

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)