Glasanje će trajati do 27. septembra

Počelo glasanje na referendumima u Zaporožju i Hersonu

  • Извор: СРНА
  • 23.09.2022. 09:45

Referendumi o pridruživanju Rusiji počeli su danas u regionu Herson i oslobođenim oblastima regiona Zaporožje, kao i u Donbasu, javio je TASS.

Ranije su lokalni izborni zvaničnici saopštili da su referendumi u 8.00 časova počeli u narodnim republikama u Donjecku i Lugansku.

Glasanje će trajati do 27. septembra, kada počinje prebrojavanje glasova. Stanovnici ova četiri regiona su pozvani da, iz bezbjednosnih razloga, glasaju u blizini svojih domova, a ne na glasačkim mjestima.

TASS navodi da su u mnogim mjestima u Rusiji otvorena glasačka mjesta za izbjeglice.

Centralna izborna komisija u Hersonu očekuje da će oko 750.000 ljudi učestvovati u plebiscitu, dok je u Zaporožju registrovano pola miliona glasača.

U Donjeckoj Narodnoj Republici odštampani su listići za 1,5 miliona glasača, a za njih je otvoreno 450 glasačkih mjesta, kao i preko 200 u Rusiji.

Тагови:
  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм