Ухапшено једно лице

Подметнут пожар у канцеларији Бернија Сандерса: Коме је независни сенатор стао на жуљ?

  • 08.04.2024. 07:50

Америчка полиција ухапсила је Шанта Согомонијана (35) којег је оптужила да је подметнуо пожар испред канцеларије америчког сенатора Бернија Сандерса у савезној држави Вермонт, саопштили су федерални тужиоци.

Тужиоци су навели да је Согомонијан, из Нортриџа у Калифорнији, ушао у Сандерсову канцеларију и, како се види на видео-снимку, полио врата и запалио их, те напустио зграду.

"Врата сенаторове канцеларије претрпјела су умјерену штету од пожара, а трећи спрат и спратови испод претрпјели су значајну штету од воде", саопштила је ватрогасна служба Бурлингтона. 

Полиција је навела да је пожар захватио врата и дио предворја, ометајући излазак особља које је радило у канцеларији угрозивши им живот, али да нико није повријеђен. Сандерс није био у канцеларији у вријеме када је избио пожар.

Мотив за сада није познат.

За ово кривично дјело предвиђена је максимална казна од 20 година затвора и новчана казна до 250.000 долара.

Сандерс је био градоначелник Бурлингтона 1980-их, а изабран је у Конгрес 1987. Сенатор је од 2007. године. Независни кандидат лијеве оријентације, борио се за номинацију Демократске странке током предсједничких избора 2016. и 2020. године, изгубивши од Хилари Клинтон и Џозефа Бајдена, преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.