ATV

Južna Karolina

Poginula odmah nakon svog vjenčanja, mladoženja otkrio njene zadnje riječi

  • Izvor: Kurir
  • 19.05.2023. 21:19

Arik Hačinson iz Južne Karoline, kome je supruga poginula samo nekoliko sati nakon vjenčanja, oglasio se prvi put od tragedije.

Mladić je sa suzama koje su mu tekle niz lice najpre opisao momenat kad se probudio iz kome u kojoj se nalazio danima nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila 28. aprila.

"Sjećam se buđenja. Nekako je maglovito. Mogao sam da vidim lice svoje mame i primijetio sam da nešto nije u redu. Pitao sam je: 'Gdje je Sem? Gdje je Sem?' I tada mi je rekla da je došlo do nesreće", navodi Hačinson isprekidanim glasom.

Arik (36) i Samanta (34), podsjetimo, vozili su se kolicima nakon svadbenog veselja na Foli Biču kad je na njih naletjela tojota koja se navodno kretala skoro 60 kilometara brže od dozvoljene brzine.

Udarac otpozadi je 90 metara odbacio kolica za golf koja su se pri tome prevrnula nekoliko puta.

Mlada, koja je još bila u vjenčanici, preminula je na mjestu nesreće. Mladoženja je hospitalizovan sa povredom mozga i višestrukim prelomima kostiju lica i tijela. Još jedna žrtva, mladoženjin rođak Ben Geret, takođe je ozbiljno povrijeđen.

Hačinson je rekao da se ne sjeća trenutka udara.

"Posljednje čega se sjećam jeste da je (Samanta) rekla da želi da noć nikada ne završi", ispričao je kroz jecaje.

Džejmi Komoroski (25), koja je vozila automobil pod dejstvom alkohola, optužena je po tri tačke za krivično djelo koje je za posljedicu imalo smrt ili povredu i jednu tačku za ubistvo iz nehata.

Hačinson, koji se trenutno oporavlja kod kuće, emotivno je pričao o svojim radosnim sećanjima iz noći vjenčanja. Prisjetio se osjećaja da je okružen porodicom i prijateljima koji su putovali iz cijele zemlje da proslave njegovu i Samantinu svadbu.

"Bila je tako srećna", rekao je o svojoj pokojnoj nevjesti.

Hačinson na pitanje da li ima poruku za vozača nije imao dilemu.

"Ukrala je nešto! Ukrala je nevjerovatno ljudsko biće", rekao je mladić.

Hačinson je podnio krivičnu tužbu protiv Komoroski i nekoliko barova za koje tvrdi da su joj prodavali alkohol u noći nesreće iako je već bila vidio pripita.

Komoroski je rekla da je popila pivo i tekilu prije nego što je sjela za volan, međutim, toksikološki izvještaj pokazao je da je njen nivo alkohola u krvi bio tri puta veći od dozvoljene granice za vožnju.

Tokom hapšenja bila je ošamućena i ratoborna i rekla je policiji da nije uradila ništa loše.

Hačinson trenutno planira sahranu supruge. Oporavlja se u njihovom stanu.

"Sem je ostavila trag u svakom dijelu kuće. Lijepo je biti ovdje i imati lijepe uspomene", rekao je mladić.