Објављен снимак

Погледајте како руски стручњак деактивира оборену ракету "сторм шедоу"

  • 29.03.2024. 18:08

РИА Новости су објавиле снимак руског стручњака за експлозиве како деактивира ракету дугог домета "сторм шедоу/скалп" коју је претходно оборила руска ПВО.

На снимку су приказане неке од кључних компоненти оборене муниције, укључујући ракетни мотор.

Русија покренула јак напад: Снажне експлозије одјекују у Одеси

Русија покренула јак напад: Снажне експлозије одјекују у Одеси

Рус на снимку је наводно један из тима стручњака који су специјализовани за ракетно инжењерство, наводи се у извјештају РИА Новости. Они проучавају западно оружје и формулишу протоколе о томе како да га безбједно неутралишу. Та упутства се затим дијеле са другим јединицама за уклањање убојних средстава.

У случају пројектила "сторм шедоу", овај истраживачки рад је утолико важнији јер даје руској војсци увид у то како им се може боље супротставити.

"Ракете се стално усавршавају, али и снаге ПВО су све боље јер морамо да проучавамо поједине дијелове и алгоритме рада" непријатељских ракета, објаснио је специјалиста.

Русија покренула стратегију анаконде - нова фаза операције у Украјини

Русија покренула стратегију анаконде - нова фаза операције у Украјини

РИА Новости наводе да су ракету на снимку вјероватно онеспособили руски системи за електронско ратовање, и да је након тога пала на земљу. На снимку се види сама ракета, њен носни оклоп, осигурач експлозивног терета и други дијелови.

Подсјетимо, Велика Британија и Француска доставиле су Украјини десетине крстарећих ракета, које су познате као "сторм шедоу" у Великој Британији и "скалп" у Француској.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм