Италија

Појео гљиве, позлило му па пао са литице и погинуо

  • Извор: Телеграф
  • 25.01.2024. 11:31

Тијело британског бициклисте Стивена Харпера пронађено је након што је пао са литице у Италији због сумње да се отровао дивљим гљивама.

Бициклиста који је био у походу на Индију, погинуо је 23. новембра, а својој породици се јавио сат времена прије него што ја трагично страдао.

Он им је објаснио како је пронашао дивље печурке које је појео, али да сумња да се због њих разболио јер се осјећао јако лоше.

"Потрага се завршила са открићем Стивеновог тијела у Италији. Имао је довољно ресурса да преживи, али је можда направио фаталну грешку са печуркама. Његова смрт је приписана паду са литице, вјероватно због дезоријентисаности узроковане токсинима гљива", рекао је његов брат Дејл Харпер, преноси "Мирор".

Брат је открио да је Стивен преминуо усљед крварења на мозгу задобијеног падом са високе литице што се десило само сат времена након што је послао поруку да се разболио.


Полиција тражи помоћ: Препознајете ли особе са фотографије

Полиција тражи помоћ: Препознајете ли особе са фотографије

"Још увијек чекамо на токсиколошки налаз, али из доказа које имамо, сумњамо да Стивен није био при себи, да је изгубио равнотежу и пао са свим својим стварима на себи", додао је.

Брат Дејл каже да је утјеху пронашао у томе што је преминуо на мјесту за које је одувијек желио да му буде посљедње - у природи, окружен људима који дијеле исту страст као и он.

"Путовање мог прелијепог, авантуристичког сина на овом свијету се завршило. Стивен је живио свој апсолутно најбољи живот пуним плућима и налазио радост у сваком кораку који је направио и сваком животу који је дотакао. Волио је живот и желио је да инспирисати друге да виде свијет", написала је његова мајка Ангела на друштвеним мрежама.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм