Akcija tokom vikenda

Policija isključila iz saobraćaja 179 Banjalučana zbog alkohola

  • Izvor: ATV
  • 29.11.2021.14:56

Banjalučka policija tokom vikenda sprovela je akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, prilikom čega je sankcionisano 179 vozača zbog alkohola.

"Policijski službenici su kontrolisali 3.407 učesnika u saobraćaju kojom prilikom je izvršeno alkotestiranje 3379 vozača. Zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu sankcionisano je 179 vozača, koliko ih je i isključeno iz saobraćaja. Od ukupno sankcionisanih 179 vozača sankcionisano je 86 vozača zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 62 vozača zbog koncentracije alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, a 21 vozač je zadržan lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog koncentracije alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg, kao i 3 vozača koja su odbili da se podvrgnu ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu. Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisano je 7 „mladih vozača“, odnosno vozači mlađi od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva", piše u saopštenju PU Banjaluka.

Takođe, evidentirana su 73 ostala prekršaja. 

Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.