Akcija tokom vikenda

Policija isključila iz saobraćaja 179 Banjalučana zbog alkohola

  • Извор: АТВ
  • 29.11.2021. 14:56

Banjalučka policija tokom vikenda sprovela je akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, prilikom čega je sankcionisano 179 vozača zbog alkohola.

"Policijski službenici su kontrolisali 3.407 učesnika u saobraćaju kojom prilikom je izvršeno alkotestiranje 3379 vozača. Zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu sankcionisano je 179 vozača, koliko ih je i isključeno iz saobraćaja. Od ukupno sankcionisanih 179 vozača sankcionisano je 86 vozača zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 62 vozača zbog koncentracije alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, a 21 vozač je zadržan lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog koncentracije alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg, kao i 3 vozača koja su odbili da se podvrgnu ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu. Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisano je 7 „mladih vozača“, odnosno vozači mlađi od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva", piše u saopštenju PU Banjaluka.

Takođe, evidentirana su 73 ostala prekršaja. 

Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.