Први замјеник сталног представника Русије у УН

Пољански: Надам се да неће жртвовати све Украјинце за интересе Америке

  • Извор: СРНА
  • 06.12.2023. 10:17

Први замјеник сталног представника Русије у УН Дмитриј Пољански изразио је наду да неће сви Украјинци бити жртвовани ради геополитичких русофобних интереса САД.

Коментаришући питање америчког новинара Такера Карлсона "како је Вашингтон уопште могао да пошаље десетине милијарди долара `љигавим олигарсима` у Украјини, сада када је читав подухват откривен као бесплодна, корумпирана и невјероватно деструктивна катастрофа", Пољански је на платформи "Икс" написао да је охрабрујуће чути такве "трезвене гласове" у САД.

"Можда неће сви Украјинци бити жртвовани у корист корумпираног режима (украјинског предсједника Владимира) Зеленског и његових западних спонзора у оквиру узалудних покушаја да се спроведу геополитички русофобни интереси САД", навео је Пољански.

"САД би могле бити одговорне за пораз Украјине"

Пољански је раније изјавио да ће САД одбити да пружају даљу подршку Украјини, пошто ће "кијевски режим ускоро да падне", а стратешки ризици Вашингтона су се повећали.

Према његовим ријечима, САД су се очима свијета показали као бескрупулозни спонзор неонацистичког русофобног режима који је спреман да жртвује свог посљедњег човјека као топовско месо ради геополитичких интереса друге земље, подсјећа ТАСС.

Америчка новинска агенција "Блумберг" објавила је раније да Украјина неће добити додатну новчану помоћ од САД до средине овог мјесеца или чак можда до сљедеће године.

Амерички медији кукају: Пропао покушај изолације Русије, ово је доказ!

Амерички медији кукају: Пропао покушај изолације Русије, ово је доказ!

Према писању агенције, некада распрострањена подршка Кијеву показује знакове пуцања усљед застоја у украјинској контраофанзиви.

Америчка администрација затражила је у октобру од Конгреса САД да издвоји додатна средства у буџету за фискалну 2024. годину, која је у Америци почела 1. октобра, како би се пружила помоћ Украјини и Израелу и зауздале Кина и Русија у Азијско-пацифичком региону. САД планирају да у те сврхе потроше 106 милијарди долара, али је неколико републиканаца у оба дома Конгреса било против наставка пружања финансијске помоћи Кијеву.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.