Пољска и НАТО се припремају за велики ракетни напад на Украјину

  • Извор: Телеграф
  • 11.04.2024. 08:32

Пољска војске објавила је рано јутрос да су њихови борбени авиони и авиони савезница НАТО-а тренутно у ваздушном простору Пољске због великог руског ракетног напада на Украјину.

У објави на друштвеној мрежи Икс, бившем Твитеру, наводи се да је због те операције "повећан ниво буке, посебно у југоисточним дијеловима Пољске.

"Ноћас је праћена интензивна активност авијације дугог домета Руске Федерације, везана за ракетне ударе на објекте лоциране на територији Украјине. Све неопходне процедуре су покренуте са циљем осигуравања безбједности пољског ваздушног простора, а Оперативна команда Оружаних снаха Пољске константно прати ситуацију",  пише у објави.

Пуцњава у Вашингтону: Један страдао, међу петоро повређених има и дjеце

Пуцњава у Вашингтону: Један страдао, међу петоро повређених има и дjеце

Украјински предсједник Володимир Зеленски изјавио је синоћ да ће председник Русије Владимир Путин учинити све што може да ове године појача ударе на Украјину и покушати да је сломи.

"Умјесто тога, Украјина повећава своју способност да уништи окупатора", истакао је Зеленски у вечерњем видео обраћању, пренио је Укринформ.

Он је подсјетио да су у данашњем нападу руских снага на Харковску област навођеним ваздушним бомбама, погинуле три особе, међу којима и једно дијете.

Русија извела ударе: Да ли ће Кијев изгубити још један велики град?

Русија извела ударе: Да ли ће Кијев изгубити још један велики град?

"Ово је руски терор који се дешава свакодневно и сваке ноћи у нашим пограничним и фронталним регионима. Путин ће учинити све да ове године појача нападе на Украјину и покуша да нас сломи", рекао је Зеленски и напоменуо да Украјина повећава своје способности да "уништи окупатора".

(Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: