Iz hotela

Porodica iz Srbije evakuisana sa Krfa

  • Извор: СРНА
  • 24.07.2023. 16:53

Porodica iz Srbije evakuisana iz hotela na Krfu koji je bio u opasnosti nakon izbijanja požara u sjevernom dijelu tog ostrva, rekao je ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević.

On je dodao da su se ambasadi obratile tri državljanke Srbije koje su došle u sopstvenom aranžmanu i koje su tražile savjet kako da postupe.

Spasojević je istakao da su Ambasada Srbije u Atini, Generalni konzulat u Solunu i počasni konzulati na Kritu, Kefaloniji i Krfu već nedjelju dana u posebnom režimu povećane budnosti.

On je dodao da se turisti iz Srbije nisu u velikom broju obraćali diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije, niti su imali zahtjeve za evakuaciju.

U Grčkoj najveća evakuacija ikada, izbila 64 nova požara

U Grčkoj najveća evakuacija ikada, izbila 64 nova požara

Spasojević je rekao da je ambasada u stalnom kontaktu sa počasnim konzulom Srbije na Krfu Spiridonom Mastorasom, prenosi RTS.

"On je jutros saopštio da je požar noćas stabilizovan, da je jedna srpska porodica bila evakuisana iz hotela koji je bio u opasnosti, ali da se očekuje da se neće vratiti tokom dana. Mastoras je izrazio optimizam da je opasnost prošla", rekao je Spasojević.

On je naveo da je borba sa vatrom trajala cijelu noć, da su tri vatrogasca hospitalizovana, a 60 ljudi je evakuisano brodovima sa jedne plaže, budući da se do nje nije moglo pristupiti putem.

Buknulo i na Krfu: Naređena evakucija

Buknulo i na Krfu: Naređena evakucija

"Herojskim naporima vatrogasaca odbranjeno je 12 manjih naselja, koja su bila ugrožena, tako da nijedna kuća nije izgorela", rekao je Spasojević.

On je posavjetovao turiste u pogođenim područjima da budu spakovani i da striktno slijede sva uputstva policije - bilo usmena, bilo SMS porukama.

Dežurni telefon ambasade Srbije u Grčkoj +30 694 7882200 dostupan je 24 časa svim srpskim državljanima koji se nalaze u Grčkoj.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм