Upao u bunar

Posljednja faza spasavanja dječaka: Spasioci došli na 20 cm, roditelji kod tunela

  • 05.02.2022. 21:34

Marokanski spasilački timovi stigli su do petogodišnjeg dječaka, koji je zarobljen danima nakon što je upao u bunar dubok oko 32 metra.

Spasilački timovi, koji su posljednja tri metra rukama kopali kako ne bi pokrenuli klizište, potvrdili su da su stigli do dječaka koji je četiri dana bio zarobljen u bunaru, prenosi Daily Mail.



Prema posljednjim informacijama, akcija spasavanja dječaka ušla je u posljednju fazu. Do djeteta je ostalo još samo 20 centimetara, a Rajanovi majka i otac nalaze se pored ulaza koji su spasioci iskopali kako bi došli do dječaka. Ulazu se približilo i ambulantno vozilo.


"Arab NJuz" piše da je potvrđeno da je dječak živ i da su mu spasioci pružili prvu pomoć.

"Dejli mejl" prenosi da je dječak u stabilnom stanju.

Lokalni mediji prenose da drugi tim spasioca sada treba da izvuče dječaka i da za sada nije poznato koliko će im vremena biti potrebno da izađu iz tunela.

Na lice mjesta je stigao i helikopter koji će dječaka odvesti u bolnicu kada bude izvučen iz bunara.

Spasilačke službe u Maroku danima pokušavaju doći do petogodišnjeg Rajana koji je prije četiri dana upao u jamu duboku oko 32 metra.

Komplikovana akcija spašavanja uključila je brojne službe, a posebno se strahuje od odrona, s obzirom na to da se jama nalazi na klizištu.

Tlo je u tom području sastavljeno od mješavine kamenja i pijeska pa su spasilačke službe morale da koriste tešku mehanizaciju kako bi došli do dječaka.

Do nesreće je došlo kada je Rajanov otac radio na popravci bunara.

Тагови:
  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм