ATV

Ухапшена Пољакиња

Поставила експлозивну направу у Варшави, полиција пронашла фотографију бин Ладена

  • Извор: Агенције
  • 21.11.2023. 17:36

Пољске власти саопштиле су да су ухапсиле и оптужиле тридесетосмогодишњу Пољакињу која је раније овог мјесеца поставила експлозивну направу на улици у центру Варшаве.

Полиција је саопштила да је жена поставила уређај у Варшави у ноћи између 10. и 11. новембра, а затим се возом вратила до своје куће у западној Пољској.

Повријеђених није било, али је направа могла да повриједи много људи, истакла је полиција.

"Импровизована експлозивна направа пуна канистера са гасом и ексера могла је да изазове озбиљну пријетњу по здравље и животе многих људи", наводи се у саопштењу.

Она се терети да је "изазвала опасност и довела у опасност живот и здравље више лица, као и да се припремала за изазивање те опасности".

Полиција је користила снимке надзорних камера да би пратила њено кретање.

Након што је поставила направу у Варшави, упутила се ка главној жељезничкој станици у пољској пријестоници, а затим је отпутовала у западни пољски град Вроцлав, гдје је ухапшена у свом дому у оближњем граду Стжелин.

Полиција је осумњичену описала као Пољакињу која је показивала симпатије према исламском екстремизму, али није жељела да износи више детаља о њој.

Објавили су снимак на којем се види како полиција узима отиске прстију и ставља јој лисице, а показали су и неке од предмета за које су рекли да су их нашли у њеној кући.

Међу њима је била и слика Осаме бин Ладена.

"Полицајци су обезбиједили предмете и уређаје повезане са Исламском државом, као и предмете од којих би се могла направити још једна експлозивна направа", закључили су.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:45 Серија: Флибег (16+) (Р)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм