ATV

Intervencija međunarodne zajednice

Postignuto primirje između Jermenije i Azerbejdžana

 • Izvor: SRNA
 • 15.09.2022. 08:32

Viši jermenski zvaničnik rekao je da su Jermenija i Azerbejdžan postigli primirje nakon dva dana nasilja u vezi sa sporom oko teritorije Nagorno-Karabah.

"Zahvaljujući intervenciji međunarodne zajednice postignut je sporazum o primirju", rekao je Armen Grigorijan, sekretar jermenskog Savjeta bezbjednosti za jermensku televiziju.

Jermensko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su sukobi na granici obustavljeni, nakon primirja koje je postignuto kasno sinoć.

Jermenski premijer Nikol Pašinjan rekao je ranije parlamentu da je ove sedmice u sukobu sa vojskom Azerbejdžana poginulo 105 jermenskih vojnika.

Azerbejdžan je saopštio da je poginulo 50 njihovih.

Grigorij Karasin, viši član gornjeg doma ruskog parlamenta, rekao je agenciji RIA Novosti da je primirje isposlovano najviše zahvaljujući diplomatskim naporima Rusije.

On je dodao da je ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarao sa Pašinjanom. Putin se založio za mir nakon izbijanja nasilja i nakon što su mnoge druge zemlje pozvale obje strane na uzdržanost.

U obraćanju parlamentu Pašinjan je rekao da se njegova zemlja obratila Organizaciji ugovora o kolektivnoj bezbjednosti kako bi pomogla u obnovi njenog teritorijalnog integriteta.

 • 08:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Lovački saveti

  TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

 • 10:50 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:00 Serija: Veličanstveni vijek: Kosem (12+)

  Trideset sedam godina od smrti Sulejmana Veličanstvenog započinje zapanjujuća priča o vladarici Osmanskog Carstva Mahpeyker Kösem Sultan.