Брод дуг 69 метара

Потонуо теретни брод , у току потрага за посадом

  • Извор: Анадолија
  • 15.02.2024. 12:22

Спасилачки тимови у сјеверозападној Турској траже посаду потопљеног теретног брода у Мраморном мору, рекао је високи локални званичник.

"У току су интензивни напори на спашавању посаде од шест особа, за које се вјерује да су турски држављани, на броду који је потонуо", рекао је Махмут Демиртас, гувернер Бурсе, гдје је брод "БАТУХАН А", дуг 69 метара, нестао испод таласа.

Демиртас је рекао да се два тима за обалску безбједност, заједно с трећом групом из округа Бандирма у провинцији Баликесир, на јужној обали Мраморног мора, послана да се придруже операцији спашавања југозападно од острва Имрали.

Стиже ли прољеће: Да ли је медвјед видио своју сјенку

Стиже ли прољеће: Да ли је медвјед видио своју сјенку

Команда обалске страже Турске саопштила је да су, након што су обавијештени да је трговачки брод почео тонути због неповољних временских и морских услова. Два брода и два чамца обалске страже одмах упућена на мјесто инцидента.

Додаје се да је Генерална дирекција за обалску безбједност послала два тегљача у подручје.

"Као резултат текућих операција потраге и спашавања, идентификован је чамац за спашавање у подручју у којем се процјењује да је потонуо комерцијални брод", наводи се у саопштењу и додаје да су у току акције потраге и спашавања.

Ево када почиње исплата борачких додатака и инвалиднина

Ево када почиње исплата борачких додатака и инвалиднина

На мјесто догађаја хитно су упућени и спасилачки глисери, наводи се у саопштењу Генералне дирекције за обалску безбједност.

Демиртас је додао да су се таласи у подручју гдје је брод потонуо приближили висини од три метра, додајући да се спасилачки напори координишу у команди обалске страже округа Муданyа у Бурси.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Документарни програм: Инстаграм, живот под филтером

    ''Документарни програм: Инстаграм, живот под филтером

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.