Emotivno

Potresna priča spasilaca u Turskoj: ''Nikada te nećemo zaboraviti''

  • Извор: Независне
  • 11.02.2023. 21:29

Spasilački tim pokrajine Pešta iz Mađarske objavio je danas emotivan post u znak sjećaja na petnaestogodišnjeg Alija, koji je poginuo tokom višečasovnih spasilačkih radova.

''Postoji nešto o čemu nismo pričali jer je to uticalo i na nas. Dragi Ali, nećemo te zaboraviti nikada'', objavili su, prenose Turski mediji.

Djeleći priče i slike spasavanja iz Hataja, gdje su uglavnom radili od prvog dana zemljotresa, tim je podijelio potresnu objavu u znak sjećanja na Alija koga su pokušali da spasu, ali je preminuo od kritičnih rana.

''Kada je došlo do zemljotresa, 15-godišnji Ali i njegova porodica, koji su bili u svojoj kući na trećem spratu petospratnice. Ostali su ispod ruševina u stepeništu nakon što se zgrada srušila prilikom izlaska iz stana. Dragi Ali, nećemo te zaboraviti nikada'', objavilisu su navodeći da su zatekli Alija i njegovu porodicu u veoma lošem stanju, koji su bili pod ruševinama 32 sata.

Tim je došao do Alija i dvoje članova njegove porodice kroz uski otvor nakon dužeg proučavanja. Mađarski tim je saopštio da je nastavio sa radom, ali su dva člana porodice, koja su zadobila teške povrede, za to vrijeme izgubila živote.

Utvrdivši da su Alijeve noge smrskane pod ruševinama, tim se borio satima.

Oni su nakon tragičnog događaja izjavili da su vjerovali da na vrijeme mogu da ga izvuku iz teške situacije ali da je nakon 38 sati zajedničke borbe, Ali zaspao zauvijek.

"Držali smo ga za ruku, hranili ga, vjerovali  smo da možemo na vrijeme da ga izvučemo iz teške situacije. Amputacija Alijeve noge tokom spasavanja se pokazala kao posljednja šansa, pa smo konsultovali ljekare holandskog tima, ali oni nisu mislili da to može da se uradi zbog tjeskobe mjesta. Poslije 38 sati zajedničke borbe, Ali je zaspao zauvijek... Nismo uspjeli da ga spasemo'', izjavili su.

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина