Turska

Pravdu za ubistvo Kašogija tražiti prema međunarodnom pravu 

  • 10.12.2018. 16:33

Turska je saopštila danas da svijet treba da traži pravdu za ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija prema međunarodnom pravu nakon što je Rijad odbio da izruči dvojicu saudijskih zvaničnika koje turske vlasti optužuju da su isplanirali ubistvo u Istanbulu.

Fahretin Alrun, direktor komunikacija u turskom predsjedništvu, rekao je da je odbijanje Rijada da izruči osumnjičene veoma razočaravajuće i da ide u korist kritičarima "koji vjeruju da Saudijska Arabija pokušava da zataška ubistvo". 

Kašogi, kritičar saudijskog de fakto vladara, princa prestolonasljednika Mohameda bin Salmana, ubijen je prije dva mjeseca u saudijskom Konzulatu u Istanbulu. 

Altun je rekao da saudijske vlasti ne sarađuju u dovoljnoj mjeri i da je Turska "vidjela malo dokaza da saudijski zvaničnici pokušavaju da rasvijetle šta se dogodilo Kašogiju". 

Zato je "u najboljem interesu međunarodne zajednice da traži pravdu za pokojnog saudijskog novinara prema mađunarodnom pravu", rekao je Altun.  
 

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.