Vojna akcija

Prigožin povukao trupe iz Bahmuta

 • Извор: Агенције
 • 02.06.2023. 21:15

Šef private paravojne organizacije Vagner Jevgenij Prigožin je danas saopštio da su se njegove snage povukle iz Ukrajine

U isto vrijeme ukrajinske snage napale su ruske položaje u luci Berdjansk.

Prigožin je saopštio da je 99 odsto Vagnerovaca napustilo Bahmut, položaje su preuzele snage ruske vojske. No dodao je da je rusko ministarstvo odbrane postavilo eksplozivne naprave duž ruta povlačenja Vagnera.

"Neposredno prije izlaska otkrili smo sumnjivu aktivnost na putevima našeg napredovanja. Pozvali smo agencije za provođenje zakona i pronašli desetak mjesta na kojima su postavljeni deseci eksplozivnih naprava, od stotina protutenkovskih mina do tona plastida.Te granate položili su predstavnici Ministarstva odbrane", kazao je Prigožin.

Viktoria Halitsina, šefica ukrajinske gradske vojne uprave Berdjanska, potvrdila je da su ukrajinske snage napale ruske položaje u ovom gradu. Brodovi koji su nedavno uplovili u luku kako bi ukrcali ukrajinsko žito i metal napuštaju luku.

Na društvenim mrežama su se pojavile snimci koji prikazuju napad.

Rusi su saopštili da je u napadu povrijeđeno devetero ljudi, te da nema informacija da li ima poginulih.

Snimci najnovije masovne eksplozije u regiji Belgorod u Rusiji pojavili su se na društvenim mrežama. 

Danas se oglasio i Ben Volnes, britanski ministar odbrane. Izrazio je uvjerenje da postoji realna šansa da se Krim ponovno vrati pod kontrolu Ukrajine ove godine. 

"Ako ruske snage udarite gdje treba, one će pasti. Možete poslati desetke hiljada mladića u smrt, što oni i rade, ali ne možete čarobnim štapićem stvoriti tenkove i potrebne oružane sisteme", rekao je Volens.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

  'Чаролије Републике Српске (Р)

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.