ATV

Хиљаде људи на улицама

Протести широм Њемачке

  • Извор: Анадолија
  • 15.09.2023. 22:22

Хиљаде људи изашло је у петак на улице широм Њемачке захтијевајући хитну акцију у борби против глобалног загријавања.

У главном граду Њемачке, Берлину, велики број људи окупио се око Бранденбуршке капије како би присустовали скупу који је организовао омладински климатски покрет "Фридаyс фор Футуре".

Обраћајући се окупљенима, истакнута климатска активисткиња Луиса Неубауер рекла је да је покрет постигао многе циљеве у протеклих пет година, али да се мора учинити много више како би се повећао притисак на Владу да климатску кризу схвати озбиљно.

Објављен снимак пљачке бензинске пумпе у Мостару

Објављен снимак пљачке бензинске пумпе у Мостару

“Сада смо у историјском периоду и ми као цивилно друштво ћемо одлучити куда ћемо ићи. Хоћемо ли дозволити Влади да губи вријеме које ми немамо или ћемо интервенисати? Хоћемо ли дозволити великим корпорацијама да варају са зеленим обећањима или ћемо их разоткрити? Хоћемо ли дозволити да се више новца издваја за субвенционисање фосилних горива умјесто више улагања у здравство, образовање и заштиту климе, или ћемо се томе супротставити? Ово су сада велика питања", рекла је Неубауер.

Неубауер је обећала да ће се протести наставити све док њемачка Влада не промијени своју политику, не предузме стварне кораке за постепено укидање фосилних горива и осигура климатску правду и правичност.

Четворо повријеђених у судару два возила

Четворо повријеђених у судару два возила

Демонстранти су носили транспаренте и натписе на којима је писало: "Планета прије профита", "Окончање фосилних горива", "Спасимо свијет заједно", "Климатска правда, одмах!" и "Земљу нисмо наслиједили од својих родитеља, него смо је посудили од наше дјеце."

Берлински протест организован је у оквиру глобалне климатске акције "Фридаy фор Футуре", која је одржана у десетинама земаља и стотинама градова широм свијета.

У Њемачкој су хиљаде демонстраната марширале у више градова, укључујући Хамбург, Келн и Минхен.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:45 Серија: Флибег (16+) (Р)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм