Odšteta u iznosu od 120.000 funti

Prva odšteta zbog smrti izazvane vakcinacijom

 • Izvor: Tanjug
 • 22.06.2022. 13:32

Viki Spit iz Velike Britanije čiji je partner preminuo nakon dobijanja vakcine AstraZeneke postala je prva osoba koja je dobila odštetu zbog smrti izazvane vakcinacijom.

Dobila je maksimalnu odštetu u iznosu od 120.000 funti, ali ona tvrdi da to nije dovoljno i da je nadoknada neadekvatna, prenio je BBC.

Njen preminuli vjerenik, rok pjevač Zajon (48) iz Alstona u Kambriji, u Engleskoj, razbolio se osam dana nakon što je dobio injekciju i preminuo u maju 2021. godine.

Viki Spit je pozvala hitnu pomoć 13. maja prošle godine kada se Zajonu pogoršalo zdravstveno stanje zbog "mučne" glavobolje, ali šest dana kasnije on je preminuo u Kraljevskoj bolnici Viktorija u Njukaslu.

U njegovoj smrtovnici je navedeno da je pacijent "umro uslijed komplikacija od vakcine", prenio je BBC.

Ova 38-godišnjakinja kaže da se zadužila nakon što je izgubila Zajonovu zaradu i smatra da je trebalo da dobije oko 180.000 funti.

Viki Spit kaže da je Zajon bio zdrav, u dobroj fizičkoj formi i da je imao dobre šanse da preživi da je liječenje započeto ranije.

Dodala je da su Zajonovi jetra i bubrezi donirani nakon njegove smrti i da je doniranje njegovih organa pomoglo da se spasu životi tri osobe.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Kriminalistička serija smeštena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina

 • 23:15 Serija: Biro (12+)

  Jedna od najpoznatijih istorijskih drama i televizijskih serija.